dwarsfluit voor rechts en links
Viento Querflöte FL 308 R mit Spitzdeckelmechanik und Gravur

Nieuw: Kopstuk van grenaditte door G.M.I.C.


Kopfstueck G.M.I.C.aus Grenaditte Het bedrijf G.M.I.C. in Taiwan is gespecialiseerd in de bouw van fluiten en kopstukken van grenaditte. Grenaditte is een materiaal dat, specifiek voor zijn akoestische eigenschappen, ontwikkelt is om de klank van Grenadille hout te evenaren zonder de nádelen van hout te hebben. Grenaditte is dus volledig bestand tegen vocht en temperatuurverschillen. Ook het ontstaan van barsten is onmogelijk bij dit nieuwe materiaal.

G.M.I.C. Kopfstueck in Grenaditte mit neuartiger akustischer Kammer Het G.M.I.C. kopstuk beschikt over een nieuw ontwikkelde constructie: De stemschroef en –kurk zijn vervangen door een akoestische kamer. Daardoor kan de fluitist subtiele klankverschillen gelijkmatiger met beide oren waarnemen. Het handmatig gesneden mondgat garandeert een makkelijke aanspraak.

Het G.M.I.C. kopstuk van grenaditte opent een nieuwe klankwereld voor elke fluit. Het verleent aan een instrument een zachte, warme en tegelijkertijd krachtige klank die typisch is voor grenadille-hout. De tap van 925 sterling zilver kan aan elke gewone fluit worden aangepast en het originele kopstuk kan daarnaast gewoon in gebruik blijven. Daardoor is er voor elke muzikale gelegenheid de optimale klankkarakteristiek beschikbaar. Het G.M.I.C. kopstuk leent zich ook uitstekend voor de fluitist met allergieproblemen.

G.M.I.C. kopstuk, grenaditte, met koker €  495.-
Aanpassing op uw fluit €  24.-

Opmerking:
Voor de individuele aanpassing van het G.M.I.C. kopstuk kunt u uw fluit gefrankeerd en goed verpakt opsturen per post. Samen met de bevestiging van uw bestelling krijgt u van ons het postadres. Mocht u gebruik willen maken van uw recht op teruggave, dan zijn de kosten voor de aanpassing hiervan uitgesloten. Bovendien houden wij vanwege de waardevermindering een bedrag van € 30,- in.

VIENTO dwarsfluit FL 258 – G.M.I.C.

Querflöte VIENTO FL 250 mit G.M.I.C. Kopfstück.

Met het nieuwe grenaditte kopstuk van G.M.I.C. uit Taiwan biedt de VIENTO FL 250 de karakteristieke, expressive klankwereld van een houten fluit tegen een betaalbare prijs. Het kopstuk verleent aan de fluit een klankkleur die haast niet te onderscheiden is van grenadille-hout. In het lage register wordt deze klankkleur zelfs overtroffen. Het handmatig gesneden mondgat garandeerd een makkelijke aanspraak.

Materiaal: Grenaditte kopstuk van G.M.I.C., Taiwan. Middenstuk en voetje: Nieuwzilver, verzilverd. E-mechaniek, uitgebouwde G, fluitkoffertje en draaghoes. 5 jaar garantie.

Dwarsfluit VIENTO FL 258 – G.M.I.C. gesloten kleppen €  1.158.-
Dwarsfluit VIENTO FL 258 R – G.M.I.C. open kleppen €  1.169.-

VIENTO dwarsfluit FL 308 R - G.M.I.C.

Querflöte VIENTO FL 308R mit G.M.I.C. Kopfstück aus Grenaditte.

Het topmodel van VIENTO is de FL 308 met een G.M.I.C. kopstuk en met een middenstuk en voetje van 925 sterling zilver. Zij is gekenmerkt door een klank vergelijkbaar met die van een fluit gemaakt van grenadille-hout en heeft daarenboven een fantastische dynamiek en prachtige heldere boventonen. Het mondgat wordt handmatig gesneden en garandeert een makkelijke en precieze aanspraak. Met haar mechaniek met gepunte kleparmen, gegraveerde kleppen en een gegraveerde mondplaat voelt de FL 308 even mooi aan als dat zij er uitziet.

Materiaal: Grenaditte kopstuk van G.M.I.C., Taiwan. Middenstuk en voetje van 925 sterling zilver. E-mechaniek, uitgebouwde G,gravuur, fluitkoffertje en draaghoes. 5 jaar garantie.

Dwarsfluit VIENTO FL 308 – G.M.I.C. gesloten kleppen, gravuur €  2.065.-
Dwarsfluit VIENTO FL 308 R – G.M.I.C. open kleppen, gravuur €  2.078.-
Dwarsfluit VIENTO FL 308 RH – G.M.I.C. open kleppen, B-voet, gravuur €  2.178.-


 VIENTO Kopfstück

Optioneel bieden wij ook het originele VIENTO kopstuk van 925 sterling zilver aan. Afhankelijk van de muziekale eisen kan de fluit dus met twee verschillende klankkarakteristieken worden bespeeld.

Kopstuk VIENTO, 925 sterling silver €  415.-

Katalogus opvragen